Kaj je kemični piling?

S pomočjo kemičnih raztopin različnih koncentracij in kemičnih oblik odstranjujemo sloje kože do različnih globin.

Pri nas uporabljamo sadne kisline v različnih koncentracijah in izvajamo povrhnje in srednje globoke pilinge. Pilingi se ne izvajajo v poletnih mesecih.


Kdaj ga uporabimo?

Uporabimo ga za zdravljenje kože z močno razširjenimi porami, blagih do zmernih aknah, odstranjevanju povrhnjih pigmentnih lis- hiperpigmentacijah in finih povrhnjih gubic.


Kako poteka poseg?

Po svetovalnem pogovoru vam povemo ali ste za poseg primerni in kakšen učinek pričakujemo. Pred posegom morate 2 tedna uporabljati kremo bogato s sadnimi kislinami, ki jo prejmete pri nas. Po odstranitvi ličil, obraz dezinficiramo in s čopičem nanesemo sadno kislino v ustrezni koncentraciji, ter jo po točno določenem času delovanja nevtraliziramo. Med nanosom kemičnega preparata lahko občutite pekočo ali zbadajočo bolečino. Običajno se neprijetni občutki blažijo s hlajenjem kože z ventilatorjem. Po posegu kožo namažemo s posebno negovalno kremo, ki jo morate uporabljati doma še nekaj dni po posegu, dokler se ne pomiri razdraženost kože.
Poseg se ponavlja v 1-2 tedenskih razmakih.


Na kaj morate biti pozorni po posegu?

Po posegu kožo namažemo s posebno negovalno kremo, ki jo morate uporabljati doma še nekaj dni po posegu, dokler se ne pomiri razdraženost kože. Pomembno je dosledno izogibanje soncu še več mesecev po posegu. V kolikor to ni možno svetujemo zaščito s pokrivali, oblačili in kremami z zaščitnim faktorjem 50+. Zelo pomembno je, da kože med celjenjem ne luščite, praskate ali poškodujete na kakšen drug način, saj lahko pride do pojava trajnih in obsežnih brazgotin.


Kako dolgo traja učinek?

Odvisno od globine pilinga vidimo prve učinke po 4-5 posegih. Učinek je odvisen od vzroka zdravljenja in lahko traja več let.


Kakšni so možni stranski učinki in zapleti?

Zapleti pri kemičnem pilingu so zelo redki. Po posegu je koža nekaj ur do nekaj dni rahlo pordela. Pri površinskem pilingu težave izzvenijo v nekaj dneh, pri srednje globokem pilingu pa je lahko koža blago otečena, roseča in luščeča, kar izveni v 1-2 tednih.


Koliko stane poseg?

StoritevCena
Zelo povrhnji piling 20% in 35% AHA95 EUR
Povrhnji piling 50% in 70% AHA105 EUR