Kako deluje laserska depilacija?

Z vrhunskim FOTONA laserjem vam odstranimo vse neželjene dlačice, ki so pogosta estetska ali bolezenska nadloga žensk in moških.

Z laserskim žarkom dovedemo v kožo energijo, ki se absorbira v pigmentu melaninu v dlačnem mešičku, ga segreje in posledično uniči, ob tem pa ostane okolna koža neprizadeta.

Kako učinkovita je laserska depilacija?

Načeloma tam kjer je dlačni mešiček uničen dlaka nikoli več ne izraste in je odstranitev trajna. Potrebno pa je upoštevati, da se ljudje med seboj razlikujemo glede dlačnih mešičkov, ki proizvajajo dlake. Razlike so predvsem v aktivnosti mešičkov, trajanja faz ciklusa rasti, pigmentaciji mešičkov in dlak, globine do katere mešički segajo, kota pod katerim so položeni v koži, debeline povrhnjice in pigmentacije povrhnjice. Poleg razlik med posamezniki, pa so seveda tudi razlike med različnimi telesnimi regijami (pazduhe, goleni, obrvi). Vse to pa so dejavniki, ki vplivajo na načrtovanje laserske terapije (pogostost, intenzivnost, število ponovitev) ter kakšen laser izbrati, in končno, kako uspešna bo laserska terapija.

hair removal 1 1

Kolikokrat je potrebno poseg ponoviti?

Dlačice rastejo v več fazah. Uničimo jih lahko samo v začetni fazi rasti, ko so še zasidrane v dlačnem foliklu. V nekaj tednih dlačica počasi izrašča in na koncu tudi izpade, medtem pa raste že nova. V idealnih razmerah lahko pri vsakem posegu uničimo največ 30% dlačic. Povprečno potrebujemo za odstranitev 70-80% dlačic približno 6 tretmajev, pri moških praviloma več, ker dlake rastejo globlje in jih je več. Slabše rezultate dosegamo pri laserskem odstranjevanju svetlih in puhastih dlak.

Kako poteka laserska depilacija?

Po svetovalnem pogovoru vam povemo ali ste za poseg primerni in kakšen učinek pričakujemo. Vsaj štiri tedne pred posegom in med posameznimi posegi kože ne smemo izpostavljati ultravijoličnim žarkom. Vsaj šest tednov pred posegom je potrebno dlake na tretiranem področju odstranjevati le z britjem.

Pred posegom predel pripravimo tako, da obrijemo dlake ali pa to storite že doma, vendar največ dan pred posegom. Med posegom kožo hladimo z ohlajenim zrakom.

laser hair removal before after 3

Po posegu predel namažemo z negovalno kremo, bolnik pa dobi navodila za nego kože doma.

Kako dolgo traja učinek?

Kako učinkovito odstranimo dlako je odvisno od tega, v kakšnem rastnem ciklu je. Uničimo lahko le dlake, ki so med posegom v aktivni fazi. Dlake, ki so v fazi mirovanja bodo v 1-3 mesecih ponovno zrasle, zato je potrebno lasersko depilacijo ponoviti povprečno 6 krat. Terapijo štejemo za uspešno, če uničimo do 70% dlačnih mešičkov. To se v realnosti kaže kot zelo dober rezultat, saj je poraščenost na določenih predelih komaj vidna ali pa je ni videti. Učinek laserske depilacije ni samo v uničenju dlačnih mešičkov. Tisti, ki preživijo so zelo drobni in proizvajajo dlačice, ki so tanke in brez pigmenta in jih komaj vidimo.

Kakšni so možni stranski učinki?

Najpogostejši stranski učinek laserske terapije so prehodna rdečina kože in blaga bolečina, ki hitro izgineta. Redko lahko nastane na tretiranem področju hiperpigmentacija kože. 

Pri laserski terapiji je potrebno biti tudi pozoren pri bolnikih, ki imajo predpisana določena zdravila. Le ta lahko pod vplivom laserskega žarka povzročijo določene reakcije na koži. Laser lahko aktivira virus herpes simplexa (HSV), zato nekaterim bolnikom pred posegom predpišemo profilaktično terapijo z virostatičnim zdravilom.

In koliko poseg stane?

Za 1.,2. in 3. zaporedno terapijo je cena 100%, za vse nadaljne zaporedne terapije pa 70%.

StoritevCena
Stegna200 EUR
Goleni170 EUR
Bikini130 EUR
Mali bikini80 EUR
Noge in bikini350 EUR
Bradavice60 EUR
Obe pazduhi100 EUR
Podlahti ali nadlahti120 EUR
Cele roke150 EUR
Rame170 EUR
Hrbet390 EUR
Prsni koš200 EUR
Trebuh180 EUR
Obraz120 EUR
Brčice60 EUR
Brada80 EUR
Med obrvmi30 EUR