Glajenje gub s polnili s hialuronsko kislino - FILERJI

Kaj so filerji?

Filerji ali polnila so snovi, ki se vbrizgajo pod kožo in izravnajo fine povrhnje kot tudi globoke gube.

Najpogosteje jih uporabljamo za izravnavo nazolabialne gube (od nosnega krila do ustnega kota), uporabljamo pa jih tudi za povečanje volumna tankim ustnicam, za nepravilno oblikovane ustnice in mezoterapijo (globoko vlaženje kože).
V Medicinskem centru Betnava uporabljamo polnila s hialuronsko kislino, ki je v vsaki koži. Največ je ima mlada koža, ki ji daje svež, napet videz, s starostjo pa se njena količina manjša, ter posledično tudi napetost kože.

Filerji1

              Pred posegom                                        Po posegu


Kaj storimo pred posegom?

Pred posegom se z vami pogovorimo o vaših željah in in pričakovanjih, opravimo pregled, vam povemo kaj so realna pričakovanja in vam svetujemo.
Opravimo fotografiranje obraza, saj po nastopu učnka pogosto pozabimo, kako smo izgledali prej.
En teden pred posegom ne jemljite zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi (Aspirin, Marevan,..).


Kako poteka poseg?

Po svetovalnem pogovoru vam povemo ali ste za poseg primerni in kakšen učinek pričakujemo. Nato se dogovorimo kam bomo polnilo vbrizgali in kakšno količino.
Po odstranitvi ličil, obraz dezinficiramo in s tanko iglo po poteku gube ali roba ustnice vbrizgamo polnilo. Pred vbodom mesto vboda ohladimo z ledeno oblogo in s tem kratkotrajno kožo omrtvimo. Možna je tudi predhodna lokalna anestezija,vendar je poseg minimalno boleč. Posamezna polnila imajo dodan lokalni anestetik in jih uporabljamo predvsem za občutljivejše regije kot so ustnice.
Po posegu so mesta blago pordela in otečena. V nekaj dneh težave izzvenijo.

Po posegu 2-3 tedne odsvetujemo plavanje, večje fizične napore, izpostavljanje soncu, obisk savne, zadrževanje v zelo vročem ali mrzlem okolju oziroma izpostavljanje velikim temperaturnim spremembam.
Najmanj 1 mesec po posegu odsvetujemo pilinge, globinsko čiščenje ali laserske posege.


Kako dolgo traja učinek?

Polnila s hialuronsko kislino so začasna polnila, saj se vbrizgana hialuronska kislina počasi razgradi tako kot lastna. Učinek je viden takoj in traja 6-12 mesecev, odvisno od strukture kože, starosti, načina življenja, mesta aplikacije in oblike hialuronske kisline v polnilu. Nato je potrebno postopek ponoviti.
Priporočamo redne obiske za vzdrževanje učinka.


Kakšni so možni stranski učinki in zapleti?

Zapleti so izjemno redki. Kot pri vsakem vbodu lahko pride do rdečine, blage otekline ali blage krvavitve, izjemno redko do okužbe. Alergijske reakcije na vsebino preparata so zelo redke.
Zgoraj navedeni zapleti običajno izzvenijo v nekaj dneh. Zelo redko nastane na mestu vbrizganja polnila zadebelitev kože- tujkov granulom.

Urnik ambulante

PON. popoldan
SRE. dopoldan in popoldan

Naročanje
T: 02 292 77 20
Vsak delavnik med 9. in 13. uro.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija

Medicinski center Betnava
Ljubljanska ulica 89, Maribor

Pokaži na zemljevidu
Kako do nas

Partnerji:
  • Vzajemna
  • Generali
  • Sava
  • Triglav