Medicinski center Betnava

Dermatološki pregled

Obravnava pri specialistu dermatologu zajema pogovor, dermatološki pregled sprememb na koži, lasišču in nohtih, postavitev diagnoze, svetovanje in načrtovanje zdravljenja, ter samo zdravljenje. Posebej smo specializirani za odkrivanje in zdravljenje spolno prenosljivih bolezni.

Dermatolog Medicinski center Betnava Maribor
Dermatološke bolezni
Diagnosticiramo in zdravimo

Dermatološke bolezni

Na podlagi opisa težav in videza kožnih sprememb lahko v večini primerov postavimo diagnozo. Po postavitvi diagnoze vam natančno pojasnimo za kakšno kožno bolezen gre in skupaj z vami sestavimo načrt zdravljenja.
Spolno prenosljive okužbe
Diagnosticiramo in zdravimo

Spolno prenosljive okužbe

Poznamo približno 30 mikroorganizmov, ki se lahko prenašajo s spolnimi stiki in povzročajo več kot 25 različnih bolezenskih stanj, ki se kažejo z različnimi simptomi, lahko pa je okužena oseba brez kliničnih sprememb.

Spolno prenosljive okužbe (SPO) so okužbe, ki se prenašajo s spolnimi stiki, redkeje drugače. Poznamo približno 30 mikroorganizmov, ki se lahko prenašajo s spolnimi stiki in povzročajo več kot 25 različnih bolezenskih stanj. SPO lahko povzročajo bakterije, virusi, glive, praživali in paraziti. SPO se kaže z izcedkom, ranico, bolečinami v spodnjem delu trebuha, izpuščajem na spolovilu ali koži, povečanimi bezgavkami.

Pogosto pa je okužena oseba brez kliničnih sprememb. Okužbo dokažemo z odvzemom brisa na patogene bakterije, glive in viruse, ter odvzemom krvi za serološke preiskave na bakterije in viruse.

Nasveti

Nasvete s področja dermatologije so za vas pripravili naši strokovnjaki.

Urnik ambulante

PON. popoldan
SRE. dopoldan in popoldan

Naročanje
T: 02 292 77 20
Vsak delavnik med 9. in 13. uro.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija

Medicinski center Betnava
Ljubljanska ulica 89, Maribor

Pokaži na zemljevidu
Kako do nas

Partnerji:
  • Vzajemna
  • Generali
  • Sava
  • Triglav