Medicinski microneedling

Kaj je microneedling?

Microneedling je postopek, pri katerem z drobnimi iglicami povzročimo minimalno poškodbo kože. 

Iglice so izredno tanke in z nastavitvami lahko določimo globino vboda od 0,2 do 3mm, kar pomeni, da lahko naredimo drobno luknjico le v povrhnji sloj kože ali pa vse do podkožja. Globino določimo glede na težavo, ki jo želimo odpraviti. 

Pri postopku naredimo drobne kanalčke, skozi katere lahko v kožo vnesemo snovi, kot so hialuronska kislina, vitamini... S samo poškodbo kože pa sprožimo proces obnove oziroma pomlajevanja. Pri poškodbi srednje plasti kože – dermisa oziroma usnjice vzpodbudimo fibroblaste, da pospešeno tvorijo nova kolagenska vlakna. Zaradi poškodbe se sproščajo tudi rastni faktorji, ki vzpodbudijo obnovo kože. Poškodba povzroči tvorbo novih žilic – angiogenezo in tvorbo kolagena – neokolagenezo. Nastane več kolagenskih vlaken, ki so razporejena vzporedno in enakomerno, kar poveča debelino usnjice, ki je tudi bolj čvrsta. Pri posegu pride tudi do poškodbe povrhnjice, ki se prav tako obnovi in postane bolj gladka. 

Koža je po zaključenem celjenju bolj napeta, prekrvavljena in daje svež, pomlajen videz.

Kdaj ga uporabimo?

Postopek je primeren za odpravljanje številnih nepravilnosti na koži. Zelo je učinkovit pri pomlajevanju in odpravljanju drobnih gub, zmanjševanju pigmentacij, odpravljanju razširjenih por, pri izboljšanju izgleda strij in brazgotin, še posebej po aknah, pri zdravljenju vnetih aken in rozacee. V kombinaciji z zdravilnimi preparati je učinkovit tudi za zdravljenje androgenega izpadanja las. Primeren je za vse dele telesa, veke, ušesne mečice, nos, vrat, dekolte, trebuh, roke in noge.

Primeren je za ženske in moške vseh starosti.

Kako poteka poseg?

Pred samim postopkom je potrebno kožo dobro očistiti in z zelo povrhnjim pilingom pripraviti na microneedling. Sam postopek zbadanja je minimalno boleč in večinoma ne zahteva lokalne anestezije. V MC Betnava uporabljamo najnaprednejšo napravo za microneedling - Dermapen 4, ki velja za hitrega in varnega. Hitrost zbadanja je do 1920 vbodov na minuto. Postopek microneedlinga za cel obraz traja 10-15 minut. 

Tik pred microneedlingom se na kožo nanese snov, sestava je odvisna od težave, ki jo želimo odpraviti in se med zbadanjem vnese v kožo. Postopek se zaključi s silikonsko masko prepojeno s hialuronsko kislino, ki kožo pomiri in navlaži. Pred odhodom se kožo namaže z obnovitveno obarvano kremo, ki ima visok UV zaščitni faktor.

Kdaj je viden učinek?

Po posegu je vidna rdečina, ki je najbolj intenzivna 4 ure po posegu, nato postopoma izzveni v roku 24 ur. Občutek na koži je podoben blagi opeklini, ki traja 24-48 ur. Po nekaj dneh se lahko pojavi blago luščenje povrhnje plasti kože.

Prvi učinki so vidni po 3-4 dneh, končni rezultat, ki je posledica popolne obnove kože, pa je opazen po 8-12 tednih. Po enkratnem postopku je za pričakovati 10-15% izboljšanje. Za dosego dobrega učinka je potrebno postopek ponoviti od 3-6 krat, odvisno od stanja kože, težave in odziva posameznika na postopek.Kako dolgo traja učinek?

Za koga poseg ni primeren?

Poseg ni primeren pri osebah, ki imajo akutno bakterijsko, virusno (herpes simpleks, virusne bradavice) ali glivično okužbo kože, hudo obliko cističnih aken, rane, bolezni vezivnega tkiva ( sklerodermijo), kožni rak ali motnje v strjevanju krvi.

Urnik ambulante

PON. popoldan
SRE. dopoldan in popoldan

Naročanje
T: 02 292 77 20
Vsak delavnik med 9. in 13. uro.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija

Medicinski center Betnava
Ljubljanska ulica 89, Maribor

Pokaži na zemljevidu
Kako do nas

Partnerji:
  • Vzajemna
  • Generali
  • Sava
  • Triglav