Lasersko odstranjevanje žilic - kapilar

Kako deluje lasersko odstranjevanje žilic oz. kapilar?

Lasersko odstranjevanje žilic je najučinkovitejša in najmanj boleča metoda za odstranitev različnih žilnih sprememb. 

Z laserskim žarkom dovedemo v razširjeno žilico energijo, ki se absorbira v pigmentu hemoglobinu v rdečih krvnih celicah (eritrocitih). Ta se segreje in posledično uniči razširjeno žilico, ob tem pa ostane okolna koža neprizadeta.

Kako učinkovito je lasersko odstranjevanje žilic?

Lasersko odstranjevanje žilic je zelo učinkovito, uspeh pa je odvisen od števila, globine in predvsem širine žilic (do 2 mm), ki jih odstranjujemo. Za dober estetski izid potrebujemo ponavadi 2-4 ponovitve laserskega posega v razmiku štirih do osmih tednov. Z laserjem uničena žilica ponavadi v nekaj tednih izgine.

Teleangiektazije1

Kako poteka lasersko odstranjevanje žilic?

Po svetovalnem pogovoru vam povemo ali ste za poseg primerni in kakšen učinek pričakujemo. Vsaj osem tednov pred posegom in med posameznimi posegi kože ne smemo izpostavljati ultravijoličnim žarkom. Med posegom kožo hladimo in na ta način zmanjšamo blago zbadajočo bolečino, ki jo bolniki običajno občutijo.

Po posegu predel namažemo z negovalno kremo, bolnik pa dobi navodila za nego kože doma.

Kakšni so možni stranski učinki?

Reakcija po posegu je odvisna od posameznikove občutljivosti kože. Najpogostejši stranski učinek laserske terapije so prehodna rdečina kože in blaga bolečina, ki hitro izgineta. Redko lahko nastane na mestu posega hiperpigmentacija kože.

Pri laserski terapiji je potrebno biti pozoren pri bolnikih, ki imajo predpisana določena zdravila. Le ta lahko pod vplivom laserskega žarka povzročijo določene reakcije na koži.

Urnik ambulante

PON. popoldan
SRE. dopoldan in popoldan

Naročanje
T: 02 292 77 20
Vsak delavnik med 9. in 13. uro.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija

Medicinski center Betnava
Ljubljanska ulica 89, Maribor

Pokaži na zemljevidu
Kako do nas

Partnerji:
  • Vzajemna
  • Generali
  • Sava
  • Triglav