Kako deluje lasersko zdravljenje glivičnih nohtov?

Gljivična okužba nohtov je pogosta težava, ki pesti do 60% starejše populacije. Prizadene lahko enega ali več nohtov.

Ponavadi se prične kot rumenkasta ali belkasta sprememba na konici nohta. Kasneje se okužba lahko razširi globlje v noht, kar se kaže z zadebelitvijo in lomljivostjo nohtne plošče.

laser nohti

V Medicinskem centru Betnava zdravimo glivične okužbe nohtov z vrhunskim FOTONA laserjem, ki je eden redkih laserjev na tržišču z odobritvijo Ameriške FDA za zdravljenje glivičnih okužb nohtov, kar potrjuje njegovo visoko učinkovitost. Z lasersko energijo termično uničimo glivice, ki povzročajo okužbo nohtov. Tako tretirani nohti po 12 mesecih več ne kažejo znakov okužbe z glivicami. 

Kako učinkovito je lasersko zdravljenje glivičnih nohtov?

Lasersko zdravljenje glivičnih okužb nohtov je zelo učinkovito, saj uspešno ozdravitev dosežemo pri več kot 50% bolnikov. Lasersko zdravljenje je še posebej priporočljivo pri starejših bolnikih, pri katerih zaradi drugih bolezni ne moremo uporabljati sistemskih zdravil za zdravljenje glivičnih okužb.

Kolikokrat je potrebno poseg ponoviti?

Da dosežemo popolno uničenje glivic je potrebno postopek ponoviti povprečno 4 krat v eno tedenskih intervalih. Če glivična okužba tretiranega nohta po 3 mesecih še vztraja ponovno opravimo celoten postopek. 

Kakšni so možni stranski učinki?

Posebnih stranskih učinkov pri laserskem zdravljenju glivičnih okužb nohtov ni. Bolnik med posegom najpogosteje občuti le blago segrevanje področja, ki ga z laserjem tretiramo.

In koliko poseg stane?

StoritevCena
En tretma vseh prstov rok ali nog   60 EUR