Ličenje vas lahko tudi postara

Ali veste, da vas lahko neprimerno ličenje tudi postara?

Vraščeni nohti - kako si pomagamo sami

  • Nohte strižemo naravnost, pri tem v nohtnem kanalu ne puščamo t.i. »špičke«, ki lahko poškoduje in predre tkivo ter povzroči vnetje. 


Ličenje v skladu z barvo vaše kože

Poznate svoj barvni tip ličenja? Veste katere barve vam pristajajo?

Kakšen tip kože imamo?

Čim natančnejša je ugotovitev vašega tipa kože in stanja, tem zanesliveje boste lahko izbrali pravilno nego in kozmetični izdelek.


Pravilno čiščenje kože

Pri negi kože je ćiščenje najpomembnejše in predstavlja 70% celotne nege obraza. Kdaj in kako čistimo kožo, je odvisno od tipa kože, njene občutljivosti, onesnaženosti in predela. Napačno čiščenje kožo razdraži in poškoduje.

Rok trajanja kozmetike

Raziskave so pokazale, da povprečna ženska uporablja dekorativno kozmetiko (šminke, glosi, maskare, senčila, pudri…) tudi štiri leta in še dosti več po pretečenem roku uporabe. 


Pravilna izbira pudra

Puder prilagodimo tipu kože in šele nato se osredotočimo na barvno polt in letni čas.  S tem dosežemo pravilno izbiro in željen učinek.

Vraščene dlake

Dlake se vraščajo, kadar rastejo pod napačnim kotom ali se zagozdijo pod povrhnjico kože, ker zaradi preveč odmrlih celic ne morejo prodreti navzven. Ko se zgodi, da nam dlake vrastejo, jih ne praskamo, še manj pa stiskamo.


Postopek nanosa pudra

Pravilno izberemo kremo glede na osnovni tip in stanje kože. Najprej nanesemo bazo, ki omogoča lepše, enakomernejše prekrivanje in večjo obstojnost. Za močnejše prekrivanje mozoljev, podočnjakov, razpokanih kapilar uporabimo korektor.

Nega moške kože

Moška koža se začne starati kasneje kot ženska, vendar se potem stara hitreje. Razlikuje se od ženske kože: je debelejša, intenzivnejše je izločanje lojnic in znojnic in hitreje poroženeva.


Vraščeni nohti

Vraščeni nohti so pogosta in izredno boleča nadloga. Noht raste globoko v okolno tkivo, pri tem pa potiska nohtni kanal navznoter in povzroča bolečino, rdečino v hujših primerih pa tudi gnojno vnetje.

Izbira kozmetike za vašo kožo

Za zdravo in sijočo kožo je zelo pomembna tudi izbira kozmetike, ki naj bo skrbno izbrana glede na vaš tip in trenutno stanje kože.