Nasveti

Z uporabo encimskih pilingov lahko mrtve kožne celice odstranimo s površine,

  • Nohte strižemo naravnost, pri tem v nohtnem kanalu ne puščamo t.i. »špičke«, ki lahko poškoduje in predre tkivo ter povzroči vnetje. 

Ali veste, da vas lahko neprimerno ličenje tudi postara?

Čim natančnejša je ugotovitev vašega tipa kože in stanja, tem zanesliveje boste lahko izbrali pravilno nego in kozmetični izdelek.

Poznate svoj barvni tip ličenja? Veste katere barve vam pristajajo?

Raziskave so pokazale, da povprečna ženska uporablja dekorativno kozmetiko (šminke, glosi, maskare, senčila, pudri…) tudi štiri leta in še dosti več po pretečenem roku uporabe. 

Pri negi kože je ćiščenje najpomembnejše in predstavlja 70% celotne nege obraza. Kdaj in kako čistimo kožo, je odvisno od tipa kože, njene občutljivosti, onesnaženosti in predela. Napačno čiščenje kožo razdraži in poškoduje.

Dlake se vraščajo, kadar rastejo pod napačnim kotom ali se zagozdijo pod povrhnjico kože, ker zaradi preveč odmrlih celic ne morejo prodreti navzven. Ko se zgodi, da nam dlake vrastejo, jih ne praskamo, še manj pa stiskamo.

Puder prilagodimo tipu kože in šele nato se osredotočimo na barvno polt in letni čas.  S tem dosežemo pravilno izbiro in željen učinek.

Moška koža se začne starati kasneje kot ženska, vendar se potem stara hitreje. Razlikuje se od ženske kože: je debelejša, intenzivnejše je izločanje lojnic in znojnic in hitreje poroženeva.

Pravilno izberemo kremo glede na osnovni tip in stanje kože. Najprej nanesemo bazo, ki omogoča lepše, enakomernejše prekrivanje in večjo obstojnost. Za močnejše prekrivanje mozoljev, podočnjakov, razpokanih kapilar uporabimo korektor.

Za zdravo in sijočo kožo je zelo pomembna tudi izbira kozmetike, ki naj bo skrbno izbrana glede na vaš tip in trenutno stanje kože.

Vraščeni nohti so pogosta in izredno boleča nadloga. Noht raste globoko v okolno tkivo, pri tem pa potiska nohtni kanal navznoter in povzroča bolečino, rdečino v hujših primerih pa tudi gnojno vnetje.