Nega moške kože

Izpostavljena je številnim škodljivim vplivom, dodatni problem pa predstavlja britje, kjer poleg dlačic nehote odstranjujemo tudi del površinskega sloja kože, s tem pa nastajajo številne mikro poškodbe, vreznine, vnetja, ponekod tudi vrasle dlačice. Vse to so vzroki za razdraženost, izsušenost ali rdečico.

Moški se vedno bolj zavedajo pomembnosti nege in si želijo zagotoviti zdrav, mladosten videz, koži pa povrniti energijo in vitalnost. 

Čiščenje kože: vsaka nega se prične s čiščenjem kože, tako da si obraz umijete s čistilnim gelom- za mastno do mešano kožo in z emulzijami mleka ali kreme za suho do normalno kožo. Čistimo vsaj 2x na dan (zjutraj/zvečer) in tudi po športnih aktivnostih. Nikakor pa za čiščenje ne uporabljajte navadnega mila in izogibajte se sredstvom, ki vsebujejo alkohol. Ta sredstva premočno izsušijo kožo, zamašijo pore in pospešujejo vraščanje dlak po britju. 

Britje:  kožo pred britjem vedno najprej očistite s čistilnim sredstvom, kajti pri očiščeni koži je manj vnetij, vraščenih dlak in britje poteka dosti lažje. Najbolje, da se moški brijete s toplo vodo takoj po prhanju, ko so dlačice najbolj zmehčane.  Na obraz nanesite peno ali losjon za pred britjem. Z britvico se pomikajte vedno v smeri rasti dlak in britvico večkrat sperite. Uporabljajte britvice za enkratno uporabo, da preprečite razvoj bakterij.

Nega kože: po britju uporabite losjon za po britju, vendar brez alkohola oz. čim nižjo vsebnostjo, raje z vlažilno in hladilno lastnostjo. Uporabite kremo glede na tip vaše kože, vendar ne pozabite upoštevati letnega časa. V poletnih mesecih naj krema vsebuje tudi UV zaščito in je lahko lažje strukture, zato se pogosteje odločajte za vlažilne kreme, v zimskih mesecih pa uporabljajte negovalne kreme z večjo vsebnostjo olj, če vam to omogoča vaš tip kože. Ne pozabite na nego okrog oči in ustnic, kjer je koža še posebej občutljiva in nežna.