Rok trajanja kozmetike

Večina žensk niti pomisli ne, da je lahko toaletna torbica z ličili pravo gojišče bakterij in zato svoja ličila uporabljajo dokler jih ne porabijo. Po pretečenem roku uporabe se v ličilih začnejo kopičiti različne bakterije in mikroorganizmi, ki so lahko vzrok različnih vnetij in okužb.

Največkrat uporabljamo maskare in tuše za veke po pretečenem roku uporabe, saj so ti uporabni samo šest mesecev po odprtju. Na starih ščetkah maskar za oči je ogromno bakterij, ki lahko povzročajo vnetje oči in kože vek. Rdečila za ustnice in senčila za oči so uporabni še dve leti po odprtju medtem ko sta lak za nohte in puder v kamnu uporabna le leto dni po odprtju.

Svetujemo vam, da zavržete vsa ličila, ki jim je potekel rok uporabe in tudi kako drugače poškodovano in izsušeno kozmetiko! Dobro zapirajte kozmetične izdelke po vsaki uporabi, da preprečite izsušitev izdelka in preprečite vdor mikroorganizmov. Zelo pomemben dejavnik, ki močno vpliva na obstojnost izdelka je način hrambe. Zato svetujemo, da kozmetične izdelke hranite v zaprtih in čistih kozmetičnih kovčkih ali torbicah in jih ne izpostavljajte sončni svetlobi in toploti.