Zelena mrena - glavkom

Ste stari več kot 40 let, ste kratkovidni ali imate v družini bolnika z glavkomom? Čas je za pregled v specialistični očesni ambulanti!

Glavkom je kronično obolenje vidnega živca, ki ga običajo povzroča povišan očesni pritisk, lahko pa nastane tudi pri normalnem očesnem pritisku.

glavkom progresija

Bolniki z glavkomom v začetnem obdobju večinoma nimajo težav, z napredovanjem obolenja pa se počasi in neopazno oži vidno polje. Včasih se lahko pojavi bolečina v očeh ali povečano solzenje.

Najpogosteje se pojavi pri starejših. Pogosteje se pojavi po očesnih poškodbah, vnetjih in drugih očesnih obolenjih (pseudoeksfoliativni sindrom, pigmentni disperzijski sindrom). V začetnih fazah glavkom zdravimo z očesnimi kapljicami. V kolikor pa ta terapija ne zadostuje ali pa ima preveč stranskih učinkov se odločimo za lasersko terapijo ali operacijo.

Pri bolikih z glavkomom ali sumom na glavkom opravimo razširjen očesni pregled, kontaktno merjenje očesnega pritiska, gonioskopijo (pri prvem očesnem pregledu), pregled vidnega polja z avtomatskim perimetrom (pri prvem očesnem pregledu, nato pa občasno) in po potrebi barvno slikanje očesnega ozadja ali globinsko slikanje očesnega ozadja - OCT.

Povezave:

Cenik očesnih pregledov

Urnik ambulante

PON. dopoldan
ČET. popoldan

Naročanje
T: 02 292 77 20
Vsak delavnik med 9. in 13. uro.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija

Medicinski center Betnava
Ljubljanska ulica 89, Maribor

Pokaži na zemljevidu
Kako do nas

Partnerji:
  • Vzajemna
  • Generali
  • Sava
  • Triglav