Biorevitalizacija kože s PRX-T33

Kaj je PRX-T33?

PRX-T33 je izdelek priznane italjanske linije dermatoloških izdelkov WiQo, ki na drugačen, inovativni način spodbuja naravno obnovo kože.

PRX-T33 je gel sestavljen iz nizke koncentracije vodikovega peroksida, triklorocetne kisline in kojične kisline. Posebnost PRX-T33 je kombinacija in medsebojno delovanje aktivnih sestavin, ki se kemično spremenijo in kislini ne delujeta kot kemični piling. Največji učinek ima vodikov peroksid, ki prehaja v dermis in vzpodbuja nastanek in obnovo novega kolagena, elastina in hialuronske kisline. Koža se zadebeli in postane bolj napeta in sijoča. 

Kdaj ga uporabimo?

Postopek je primeren za izboljšanje tonusa kože zaradi kronološkega staranja in fotostaranja, za glajenje drobnih gub obraza, vratu in dekolteja, za ožanje razširjenih por na obrazu, za brazgotine po aknah ali poškodbah, za izboljšanje videza strij in melazmo.

Primeren je za ženske in moške vseh starosti.

Kaj storimo pred posegom?

Pred posegom se z vami pogovorimo o vaših željah in pričakovanjih, opravimo pregled, vam povemo kakšna so realna pričakovanja in vam svetujemo.
Opravimo fotografiranje obraza, saj po nastopu učinka pogosto pozabimo, kako smo izgledali prej.

Najmanj 14 dni pred posegom je potrebno opustiti vse negovalne in zdravilne preparate (topikalne retinoide) za luščenje kože. Pred posegom so tudi odsvetovani kozmetični in estetski postopki, ki pospešijo luščenje ali celjenje kože.

Kako poteka poseg?

Koža se očisti, nato pa se s posebno masažno tehniko z rokami ali palčko vtira PRX-T33 gel po posamezni regiji v kožo do željenega učinka napetosti kože. Nato se z vodo očisti ostanke gela, kožo osuši in namaže s hranilno in vlažilno kremo za obraz iz linije WiQo, ki kožo pomiri in preprečuje izsušitev.

Poseg je neboleč, a se lahko med vtiranjem gela pojavi blag zbadajoč občutek ali skelenje, ki izzveni v 4 -8 urah. Že med posegom ali po posegu se lahko pojavi nežna rdečica, ki izzveni v nekaj urah po posegu.

Poseg se lahko izvaja skozi vse leto, saj ni fotosenzitivnosti.

PRX-T33 je zelo učinkovit kot samostojen poseg, lahko pa se uporablja v kombinaciji z ostalimi metodami pomlajevanja, kot so Pelleve, microneedling, botox, polnila...

Kako dolgo traja učinek?

Koža je takoj po posegu bolj čvrsta, napeta in sijoča. Za dolgoročno učinkovitost se priporoča 3-5 zaporednih posegov v razmiku 7-14 dni. Nato se lahko poseg ponavlja na 6-8 mesecev. Število ponovitev in razmik med posegi je odvisen od stanja kože in težave, ki jo želimo izboljšati oziroma odpraviti. 

Ker je prvi učinek viden takoj se mnogi odločajo tudi za samostojni poseg pred pomembnejšimi dogodki. 

Kdaj postopek ni primeren?

Poseg se odsvetuje osebam z atopijskim in hudim seboroičnim dermatitisom, osebam z občutljivo, poškodovano ali razdraženo kožo, pri alergiji na kojično kislino, osebam z akutnim virusnim, bakterijskim ali glivičnim vnetjem kože na mestu posega, ter nosečnicam in doječim materam. 

Urnik ambulante

PON. popoldan
SRE. dopoldan in popoldan

Naročanje
T: 02 292 77 20
Vsak delavnik med 9. in 13. uro.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija

Medicinski center Betnava
Ljubljanska ulica 89, Maribor

Pokaži na zemljevidu
Kako do nas

Partnerji:
  • Vzajemna
  • Generali
  • Sava
  • Triglav