Depilacija

Depilacija je poltrajna metoda odstranjevanja dlak, ki odstrani dlako skupaj s korenino s pomočjo različnih tehnik.

Depilacija

V našem salonu uporabljamo Lycon vosek, ki ga nanašamo s pomočjo lesene spatule za enkratno uporabo na predel, kjer želimo odstaniti dlake. Najprej kožo pripravimo in očistimo s čistilom in nanesemo olje iz mareličnih pečk, jasmina in kamilice. Ko se vosek strdi, s hitrim  nebolečim potegom odstranimo dlake skupaj z voskom. Priporočljivo je, da so dlake dolge vsaj 2mm, saj lahko le tako zagotavljamo dobro depilacijo. Razmak med enim in drugim obiskom je približno 4 tedne. 

Lycon voski so naravni avstralski voski, narejeni iz naravnih smol in čebeljih voskov z dodanimi aroma-terapevtskimi sestavinami. Odstranijo tudi do 1mm dolge dlačice. Zaradi nizke temperature in posebnega načina voskanja (pred voskanjem kožo zaščitimo z oljem) je postopek do 70% manj boleč, nežen in ne povzroča iritacije kože. Uporabimo ga lahko 5-6 krat na istem mestu, ne da bi poškodovali povrhnjico. Lycon voski ne povzročajo pigmentacij, vraščanja dlak ali vnetij, ker so prilagojeni različnim tipom kože in dlačic (več kot 20 vrst voskov).

Redna depilacija prinaša dobre rezultate. Dlačice so vedno mehkejše, redkejše in tanjše, na določenih predelih pa sploh ne zrastejo več. Uporabljamo Lycon voske, ki so naravni in pridobljeni iz smole ter čebeljega voska z dodatki. Roza vosek z izvlečki vrtnice, kamilice in titanovin dioksidom se uporablja za občutljive predele, vosek lavender z blagodejnimi učinki sivke in kamilice, beli vosek vsebuje kokosovo olje, titanov dioksid. Črni vosek za moške vsebuje avstralsko sandalovino, titanov dioksid, mineral sjuda, kamilico. Roza hibridni vosek vsebuje mineral sljuda, arganovo olje, arniko in aloe vero. Za kasetne voske pa uporabljamo azulenske voske (noge in roke), ki so namenjeni občutjivi koži. Depilacijo zaključimo z zaključno nego s hladilnimi geli in losijonom iz čajevca.

Brazilska depilacija

Brazilska depilacija je postopek odstranjevanja vseh nezaželenih dlačic na področju bikinija in intimnih predelov. Dlačice odstranjujemo z nežnimi naravnimi Lycon voski. Zaradi dobre oprijemljivosti, nizke temperature, izjemne prožnosti nam voski omogočajo odstranitev tudi do 1mm dolgih dlak. Zaradi predhodnega nanosa olja na kožo, ne poškodujejo povrhnjice tudi pri večkatnih nanosih voska na isto mesto. Prav zaradi teh lastnosti in nanosa olja je depilacija tudi do 70% manj boleča. Z Lycon voski je rast ponovnih dlačic počasnejša, koža pa ostane dalj časa gladka. Pri tej vrsti depilacije največjo pozornost dajemo izbiri voska, higieni, zelo pomembna pa nam je tudi intimnost stranke.

Urnik ambulante

Po dogovoru.

Naročanje
T: 031 328 588
Vsak delavnik med 10. in 18. uro.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija

Medicinski center Betnava
Ljubljanska ulica 89, Maribor

Pokaži na zemljevidu
Kako do nas