Specialistični

Ortopedski pregled

Vas zanima, kako poteka posvet v ortopedski ambulanti? Pri  obisku v naši ambulanti se najprej pogovorimo z vami o težavah, zaradi katerih prihajate. Po pogovoru sledi ciljani pregled kosti, sklepov, vezi in mišic tistega dela telesa, ki je srž vaših težav. Opravimo tudi orientacijski pregled pridruženih pomembnih ortopedskih področij.

Ortopedski pregled

Pri  obisku v naši ambulanti se najprej pogovorimo z vami o težavah, zaradi katerih prihajate. Velikokrat je osnovni razlog za obisk bolečina enega ali več delov telesa. Pomembno je, da natančno opišete, koliko časa že imate težave ter kdaj se bolečine pojavijo oz. omilijo. Zanima nas, ali se težave stopnjujejo ali pa so v nespremenjeni obliki prisotne že dlje časa. Pogosto ste že jemali zdravila proti bolečinam, vendar se le-ta razlikujejo po svoji učinkovitosti in namembnosti. Prosimo vas, da nam pokažete prejšnjo ortopedsko dokumentacijo o vaših težavah ter nedavne izvide radioloških preiskav.

Po pogovoru sledi ciljani pregled kosti, sklepov, vezi in mišic tistega dela telesa, ki je srž vaših težav. Opravimo tudi orientacijski pregled pridruženih pomembnih ortopedskih področij. Na podlagi opisa težav in kliničnih najdb pri pregledu, lahko v večini primerov ugotovimo vzrok težavam. Pri določenih obolenjih je potrebno opraviti dodatno usmerjeno radiološko diagnostiko, ki nam pomaga pripostavitvi dokončno diagnozo. O ortopedskem obolenju se z vami natančno pogovorimo in vam natančno pojasnimo vse predvidene možnosti zdravljenja.

Urnik ambulante

TOR. popoldan

Naročanje
T: 070 316 188
Vsak delavnik med 9. in 12. uro.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija

Medicinski center Betnava
Ljubljanska ulica 89, Maribor

Pokaži na zemljevidu
Kako do nas

Partnerji:
  • Vzajemna
  • Generali
  • Sava
  • Triglav